Clubinfo

Voor wie is de vereniging?
Het lidmaatschap van de Voetbalscheidsrechtersvereniging “Breda en omstreken” ook wel COVS Breda genoemd staat open voor iedereen die de scheidsrechters een warm hart toedraagt. Zij kent drie soorten leden, gewone leden, die via de vereniging automatisch lid zijn van de COVS Nederland, ondersteunende leden, die alleen bij de vereniging zijn aangesloten en ereleden.

Belangenbehartiging
Een van de belangrijkste taken van de vereniging is het behartigen van de belangen van haar leden bij de KNVB, zeg maar de bond die de scheidsrechters aanstelt. Dit gebeurt individueel maar ook collectief, dat laatste in samenwerking met andere scheidsrechtersverenigingen in het district of binnen COVS Nederland.

COVS Nederland
COVS staat voor Centrale Organisatie Van Voetbalscheidsrechters.

Ontspanning
De vereniging biedt de leden uitgebreide ontspanningsactiviteiten. Van de regelmatig georganiseerde clubavond tot de jaarlijkse Kerstavond en het Nationaal Voetbalcarnaval. Zo worden er maandelijks kaartavonden georganiseerd en in het voor- en najaar een grote bingo. Er wordt echter ook aan de kleintjes gedacht, want elk jaar komt De Sint op bezoek bij de kinderen en kleinkinderen van onze leden.

Spelregels
De naam zegt het al, de vereniging is een scheidsrechtersvereniging en scheidsrechters horen een goede kennis te hebben van de spelregels. Daarom worden er regelmatig spelregelavonden gehouden en voor de liefhebbers zijn er de spelregelwedstrijden.

Training en voetbal
Het leiden van voetbalwedstrijden vraagt om een goede conditie, daarom is er wekelijks, op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur, een trainingsavond. Daar wordt onder deskundige leiding van gediplomeerde trainers aan de conditie gewerkt. Omdat scheidsrechters vaak oud voetballers zijn wordt er door de COVS deelgenomen aan districts- en landelijke voetbaltoernooien, zowel op het veld als in de zaal.

Eigen website
De scheidsrechtersvereniging heeft een eigen website www.covsbreda.nl Op deze site worden de leden geïnformeerd over activiteiten en nieuws vanuit de eigen vereniging, het district en de landelijke organisatie. Aangesloten leden ontvangen daarnaast acht maal per jaar De Scheidsrechter, het vakblad van COVS Nederland.

De Toss
De COVS Breda e.o. is de trotse bezitter van een eigen clubhuis, De Toss, dat is gelegen aan de Valkenierslaan 285A in Breda op sportpark De Blauwe Kei.

Wilt u meer weten en/of lid worden?
Als u behoefte heeft aan meer informatie of lid van onze COVS groep wilt worden dan kunt u contact opnemen met secretaris Diana Snoeren; tel; 06-29958615 of via het e-mail adres breda@covs.nl.

  • Voor jeugdleden van 14 tot en met 16 jaar bedraagt de jaarlijkse contributie € 10
  • Voor jeugdleden van 17 en 18 jaar bedraagt de jaarlijkse contributie € 22,50
  • Vanaf 19 jaar is de jaarlijkse contributie € 45
  • Voor alle seniorleden is de contributie € 45

Aanmeldingsformulier (deze kunt u invullen en naar Diana Snoeren mailen).
Formulier lidmaatschap COVS Breda

Statuten en huishoudelijk reglement
De statuten en het huishoudelijk reglement kun u hier downloaden/bekijken:
Statuten – huishoudelijk reglement