Spelregelquiz 2021-2022 via de COVS-site

18 oktober 2021

Op veler verzoek wordt er dit seizoen wederom een internetquiz georganiseerd. Als vervolg op de eerder dit jaar gehouden wedstrijd gaat de LCS (Landelijke Commissie Spelregels) weer een spelregelwedstrijd via internet organiseren.

Meedoen kan via: www.covs.nl (zie toelichting en instructies op de pagina).

De quiz wordt in 10 rondes 2-wekelijks gehouden en wordt op de COVS-site op dinsdag opengesteld. De quiz start dit jaar op dinsdag 12 oktober, in verband met de herfstvakantie staat deze ronde een week langer open, de tweede ronde start daarom op dinsdag 2 november. Na de winterstop hervatten we de quiz met ronde 5 op 11 januari. Hiermee wordt de laatste ronde dan op donderdag 31 maart afgesloten. Aangezien de reguliere spelregelwedstrijden (die hopelijk in 2022 weer kunnen worden gehouden) in april starten, is er geen overlap en sluit een en ander op elkaar aan.

Ten opzichte van de vorige editie zijn er een paar wijzigingen:

  • Voor het bepalen van de eindrangschikking tellen de 8 beste resultaten van een deelnemer mee, iemand kan dus een of twee rondes missen en/of zijn slechtste resultaten vervallen.
  • Voor de verenigingsprijs kijken we naar de gemiddelde scores van de deelnemers van die vereniging, zodat ook kleinere verenigingen een kans maken. Wel moet een vereniging minstens 50 keer hebben deelgenomen (dus bijvoorbeeld 5 deelnemers die alle 10 de rondes meegedaan hebben of 10 deelnemers die 5 keer meegedaan hebben is genoeg). Dit om te voorkomen dat een vereniging met maar 2 deelnemers die toevallig goed zijn op die manier gaat winnen.
  • De winnende vereniging plaatst zich voor het NK-spelregels voor COVS-teams in jun 2022.
  • Er zal ook per vereniging een ranglijst bijhouden, die intern gebruikt kan worden.

N.B. Om privacy redenen worden de deelnemers gevraagd om akkoord te gaan met het vermelden van hun naam in de stand(en). Indien zij dat niet willen, dan tellen deze resultaten ook verder niet mee.


Geef een antwoord